Tutireceptek.hu fejléc

Milánói makaróni recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1/2 csomag szójagranulátum, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 1 nagyobb doboz paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 dl olaj, só, oregánó, kevés cukor vagy méz, teljes kiőrlésű lisztből készült vagy durum makaróni (esetleg spagetti), 10 dkg reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és kifőzzük benne a tésztát a zacskón lévő utasítás szerint.
Az elkészült tésztát tálba szedjük és lazán összekeverjük az olaj felével. Amig a víz felforr, ill. a tészta fő, a mártáshoz valókat megtisztitjuk, majd az apró kockákra vágott vöröshagymát az olaj másik felén megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, és sóval, oregánóval fűszerezve tovább pároljuk. Ha a vizét elfőtte, kissé lepirítjuk és hozzáadjuk a szójagranulátumot. Néhány percig együtt piritjuk, majd vízzel felengedjük és összeforraljuk a paradicsompürével. Ízesítjük sóval, oregánóval, kevés mézzel, és tálalásig melegen tartjuk. Reszelt sajttal meghintve fogyasztjuk


A receptet beküldte: csorieva

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos makaróni » Rakott makaróni 2 » Tojásos makaróni » Szardellás makaróni
» Rakott makaróni » Makaróni csőben sütve » Zöldségmakaróni » Makaróni mortadellával
» Tonhalas makarónisaláta » Csabai makaróni » Xenia csirkés makarónia » Görög makarónifelfújt
» Milánói aprósütemények » Magyaros makaroni » Makarónis pulykasaláta » Csülkös rakott makaróni


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.