| Citromos püspökkenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15dkg ráma, 2ek folyékony édesítőszer, 4közepes tojás, 30dkg finomliszt, 2tk sütőpor, 2kk citromhéj, 4ek citromlé. Elkészítés: A lágy rámát krémesre dolgozzuk az édeskével,a tojásokat egyenként bele dolgozzuk.A sütőporos lisztet,a citromhéjat,és a levet is hozzáadjuk.Kivajazott kenyérformába rakjuk és előmelegített sütőben35-40perc alatt kisütjük(sütőtől függően 3-4fokozaton,180c nem légkeveréssel) Tanácsok: Nálunk mindenki nagyon szereti ezt a sütit,citrommázzal csinálom nekünk,a cukorbeteg nagyikámnak anélkül.Sokáig eláll,szeletelve lefagyasztható!NE ILYEDJEN meg senki,sülés közben kicsit habzik a süti,szerintem a citromlé-édeske miatt,de ha kiveszed asütőből és kihült nem lehet látni rajta.Jó étvágyat hozzá. A receptet beküldte: anima78@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |