| Drezdai püspökkenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 10 dkg mazsola 10 dkg fekete szemű mazsola 3 evőkanál rum 5 dkg élesztő 1/8 liter tej 10 dkg cukor 10 dkg vaj vagy margarin 5 dkg zsír 50 dkg liszt 1 tojás 1/2 teáskanál só fahéj vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 10 dkg mandula Ezen kívül: 10 dkg vaj 6 dkg cukor 5 teáskanál porcukor Elkészítés: A mazsolákat áztassuk a rumban. Az élesztőt egy kevés cukorral futtassuk fel langyos tejben. Meleg helyen, 10-15 percig kelesszük. A maradék cukrot, a zsírt és a többi hozzávalót keverjük össze. A mazsolát adjuk hozzá, majd 1 órát pihentessük. A tésztát kenyér formára alakítjuk, a széleit alufóliával határoljuk, hogy ne csússzon szét. A tepsit sütőpapírral rakjuk ki, tegyük bele a tésztát, 30 percet hagyjuk állni, majd 180 fokos sütőben 65–70 percig süssük. Ha megsült, a meleg püspökkenyeret olvasztott vajjal kenjük be, és szórjuk meg cukorral. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |