| Citromos cukkini receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 kicsi cukkini (kb. 60 dkg) 4 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál liszt 1 citrom leve 1 teáskanál mustár 1 teáskanál vágott petrezselyem késhegynyi törött fehér bors ízlés szerint cukor, só Elkészítés: A cukkinik végeit levágjuk. Rézsútosan felszeleteljük és mindkét oldalát megsózzuk. Lisztbe forgatjuk, és félretesszük. A hagymát nagyon apróra vágjuk. A citromlevet összekeverjük a mustárral és a petrezselyemmel, majd törött borssal fűszerezzük. 1 evőkanál olajon üvegesre fonnyasztjuk a hagymát, majd belekeverjük a citromos-petrezselymes mustárt. A többi olajat felforrósítjuk és a cukkini-szeletek mindkét oldalát szép pirosra sütjük. A megsült zöldséget lapos tálra tesszük egymás mellé (de nem egymásra) és a hagymás-citromos öntetet rájuk kenjük. Még melegen betakarjuk folpack fóliával és így hagyjuk kihűlni. Hűtőbe tesszük, ahol fél napig hagyjuk érlelődni. Tanácsok: Könnyű és ízletes előétel-saláta, vagy hideg hús, kolbász mellé köret. Csak akkor jó, ha a cukkini nem nagyobb 20 cm-nél. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |