| Citromos-búzasörös borjúcsíkok receptHúsételek Hozzávalók: 1 citrom, 1 üveg búzasör, 1 evőkanál olívaolaj, 1 kis fej vöröshagyma, egy szál zeller, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg borjúcomb, 1 evőkanál kapribogyó, 1 csokor petrezselyem. Elkészítés: Elsőként felcsíkozzuk a borjúcombot, majd egy alapos besózást követően forró olajon megpirítjuk. Ha kész, szűrőlapáttal kiszedjük egy tányérra, és egy kicsit félretesszük. Ha szükséges a serpenyőben pótoljuk az olívaolajat épp annyira, hogy 1-2 evőkanálnyi legyen benne. Ekkor beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd jöhet a felszeletelt szál zeller is. Pár perc pirítás-párolás után már öntjük is rájuk a sört. Megvárjuk míg rövid idő alatt elfő a sör alkohol tartalma, ekkor visszatesszük a serpenyőbe a borjúcsíkokat. Az egészet alaposan összekeverjük, végül a citrom levével és a kapribogyóval ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |