| Chilis Imrebab receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg daralt marhahus 50 dkg hagyma 50 dkg szarazbab 20 dkg fustolt szalonna 20 dkg bacon 2 db zoldpaprika 4 db paradicsom 4 gerezd fokhagyma 2 dl szaraz vorosbor 1 dl konyak izles szerint orolt chili olaj, 2 leveskocka, 1 kk cukor, 1 kk szodabikarbona, edes-nemes pirospaprika, etelizesito, ketchup, mustar, orolt komeny, bors, baberlevel, oregano, bazsalikom, gulyaskrem, 1 csokor friss kapor es petrezselyemzold Elkészítés: A babot a leveskockaval, etelizesitovel, baberlevellel, 1 kk cukorral es szodabikarbonaval hideg vizben feltesszuk foni. A szalonnat es bacont felapritva keves olajon kisutjuk, a toportyut felretesszuk es a visszamaradt zsiron megfonyasztjuk a felfore vagott hagymat. Ratesszuk a daralthust, megszorjuk borssal es addig sutjuk, mig levet nem enged. Johet a pirospaprika es felontjuk a borral. Ezutan kerul bele a kockara vagott paprika, paradicsom es az osszes fuszer a kapor kivetelevel. Fozes kozben kavargatjuk es ha szukseges feltoltjuk huslevel. Kb. 20 perc utan raontjuk a konyakot es keszre fozzuk. Osszekeverjuk a megfott , leszurt babbal, kaporral, (esetleg utannafuszerezzuk) es jol osszerotyogtatjuk olyan 10 perc alatt. Forron talaljuk petrezselyemzolddel megszorva. Tanácsok: Puha kenyeret adunk melle, savanyusagot, esetleg tejfolt. A legjobb ize akkor van, ha bogracsban keszul szabadtuzon. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |