| Chilis rizsgolyók receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj, 1 fej hagyma, 1,5 bögre rizs, fél-fél kávéskanál őrölt kurkuma és chilipor, 3 bögre csirke erőleves, őrölt fekete bors, 3 szál újhagyma, 1,5 dkg vaj, 3 evőkanál reszelt sajt, 2 tojás, 12,5 dkg mozzarella sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. Elkészítés: Forró olajban fonnyasszuk 2-3 percig a finomra vágott hagymát. Keverjük bele a rizst és a kurkumát, kavargassuk még 1-2 percig. Öntsünk hozzá 3/4 bögre erőlevest, és forraljuk fel. Gyakran kevergetve főzzük, amíg a víz majdnem elpárolog. Adjuk hozzá a chiliport, a fekete borsot és a maradék erőlevest, majd lassan főzzük 15 percig, amíg a víz elpárolog. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a finomra vágott újhagymát, a vajat és a sajtot. Keverjük hozzá a felvert tojásokat, és osszuk 16 adagra. Egy-egy kocka mozzarella sajtot nedves kézzel nyomjunk az adagok közepébe, majd formáljunk labdákat. Forgassuk zsemlemorzsába a gombócokat, rakjuk fóliával kibélelt tányérra és tegye a hűtőbe 30 percre, majd forró olajban egyszerre 4-5 rizslabdácskát süssünk aranybarnára. Azonnal tálaljuk! A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |