| Gyors chilis bab receptEgytálételek Hozzávalók: 500 g darált sertéshús 2 ek olívaolaj 1 nagy db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 500 ml paradicsomlé 300 g csemegekukorica (kb. 1 konzerv) 500 g vörösbab (kb. 2 konzerv) só ízlés szerint fekete bors ízlés szerint 1 teáskanál majoranna 1 teáskanál oregánó 1 teáskanál petrezselyem 1 teáskanál fűszerpaprika 1 csipet fahéj 1 teáskanál csípős paprikakrém cayenne bors ízlés szerint 1 ek worcestershire-szósz Elkészítés: A vöröshagymát apróra felkockázzuk, és kevés olívaolajon (vagy amin szeretnénk) elkezdjük párolni. Ha már üveges, rádobjuk a picire vágott fokhagymát. Maximum fél percig sütjük együtt, és rádobjuk a darált húst. Folyamatos kevergetés mellett pirítjuk. A pirítás közepe fele elkezdjük fűszerezni. Rászórjuk a sót, borsot, majorannát, oregánót, petrezselymet, fahéjat és darált erőspaprikát. Ha már késznek tűnik a hús, megszórjuk pirospaprikával, ráöntjük a konzerv babot és kukoricát (a leve nélkül). Kis keverés után felöntjük a paradicsomlével. A megadott mennyiség nem pontos, a lényeg, hogy éppen ellepje az ételt. Elkezdjük főzni, és közben hozzáadjuk a cayenne borsot vagy bármilyen más csípős fűszert, amit szeretünk. A mennyisége természetesen ízlés kérdése. Kb. 10 percig főzzük, és tálalható. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |