| Chilis csokifalatok receptSütemények, édességek Hozzávalók: A csokihüvelyhez: 10 dkg min 75%.os csokoládé A töltelékhez: chilizselé Még szükséges: bonbonforma vékony ecset cukorhőmérő habkártya Elkészítés: A csoki 3/4-ét feltördeljük, és vízgőz fölött folytonosan kevergetve felolvasztjuk vigyázva, ne legyen forróbb mint 46 fok Celsius. Akkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a többi felaprított csokoládét. Folyton kevergetve visszahűtjük 32 fokra. Ezt a folyamatot nevezzük beoltó módszeres temperálásnak. Egy ecset segítségével kikenjük a bonbonformát a csokival vigyázva, hogy mindenhol fedjen. Hűtőben legalább 10 percig dermesztjük, majd még egy rend csokit kenünk bele, ismét hűtjük. 1 dl chilizselét langyosra olvasztunk, majd miután kissé visszahűl, bekanalazzuk a bonbonformák üregébe. Ismét hűtjük 15 percet, amíg jól megdermed. Akkor befedjük az újra olvasztott csokoládéval, a fölösleget habkártyával lehúzzuk. Végül 2 órát hűtőben tartjuk, majd a formából kifordítjuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |