| Céklás-kéksajtos pizza receptPizzák Hozzávalók: 2 evőkanál liszt 1,8 dl langyos víz 1/2 teáskanál cukor 2,5 dkg élesztő 40 dkg liszt 1 evőkanál olívaolaj só 20 dkg cékla 2 evőkanál olívaolaj 2 db alma 5 dkg vaj 4 evőkanál liszt 4 dl meleg tej 5 dkg kéksajt 20 dkg mozzarella sajt Elkészítés: 1. A langyos vízbe tesszük a 2 evőkanál lisztet, a cukrot, valamint az élesztőt, és felfuttatjuk. A 40 dkg lisztet átszitáljuk, a közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt az olívaolajjal és egy csipet sóval együtt. 2. Összedolgozzuk, lisztezett felületen átgyúrjuk, közben néhányszor az asztalhoz csapjuk. Ha már hólyagos, cipót formázunk belőle, és fél órát pihentetjük. Kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. 3. A céklát meghámozzuk, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és 5 percig sütjük az olívaolajon. Az almákat meghámozzuk, és magházuk eltávolítása után feldaraboljuk őket. A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és felengedjük a meleg tejjel. 4. Csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a kék sajtot. 1 percig forraljuk, majd hozzáadjuk az almát is. A mozzarella sajtot felkarikázzuk. A megsült tésztát megkenjük a kék sajtos mártással, ráhelyezzük a cékla- és mozzarellakarikákat. 250 fokos sütőben 4 percig sütjük. Friss zöld salátával tálaljuk. Tanácsok: Addig ne sózzuk meg a besamelt, amíg bele nem forraltuk a sajtot! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |