| Gyümölcsös céklasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 db cékla 2 db alma 1-2 fürt szőlő 2 marék dió Az öntethez: 1-2 evőkanál tejföl 1 evőkanál majonéz 1-2 evőkanál méz csipet só Elkészítés: A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lukú reszelőn reszeljük le. A szőlőt szemezzük le. A diót tördeljük kicsit össze. Az összetördelt diót egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett pörköljük meg (vegyük kicsire a lángot, nehogy megégjen a dió). Amikor már kellően megpörkölődött, öntsük ki a serpenyőből, és hűtsük ki teljesen. A tejfölt, a majonézt, a mézet és egy csipet sót keverjünk simára. Egy tálba tegyük bele a lereszelt almát és céklát, a leszemezett szőlőt és a pörkölt dió felét. Ezután öntsük rá a tejfölös-majonézes keveréket, és alaposan keverjük össze. Hagyjuk legalább 1 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a saláta tetejét szórjuk meg a maradék pörkölt dióval, és úgy kínáljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |