| Ananászos tojássaláta receptLevesek Hozzávalók: 8 tojás 4 szelet konzerv ananász 5 dkg mogyoró 1 pohár natúr joghurt 1 evőkanál ketchup 2 evőkanál majonéz 2 evőkanál ananászlé só bors Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, hideg vízbe téve kihűtjük. Az ananász szeleteket jól lecsöpögtetjük és 1 cm-es darabokra vágjuk. A mogyorót durvára vagdaljuk. A kihűlt tojásokat meghámozzuk és hosszában 6-6 cikkre vágjuk. Az öntethez a joghurtot, majonézt, ketchupot, ananászlevet összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és borssal ízesítjük. Salátástálba tesszük a tojáscikkeket, hozzáadjuk az ananászdarabokat és az öntettel óvatosan összekeverjük. Fél órára behűtjük, salátalevéllel bélelt tányérra osztjuk és fogyasztás előtt megszórjuk a mogyoróval. Pirítóssal kínáljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |