| Burgonyasaláta, - mint előétel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg kifliburgonya 25 dkg gépsonka 2 db lila hagyma 2 késhegynyi őrölt bors 1 csapott evőkanál fűszerkeverék (virgin, v. delikát) 5 evőkanál olíva- v. étolaj 3 evőkanál balzsamecet 3 evőkanál tejföl 2 evőkanál kristálycukor 4-5 fejes salátalevél Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, karikára vágjuk, - a hagymát pedig félbevágva hozzászeleteljük. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, összerázzuk és fél órát hideg helyen állni hagyjuk. Közben a tejfölt elkeverjük az olajjal, borssal, cukorral, balzsamecettel, és lazán átforgatjuk a burgonyával. Egy tálat kibélelünk friss salátalevelekkel, rákanalazzuk az öntetes burgonyát, végül megszórjuk csíkokra vágott gépsonkával. Tanácsok: Én most főtt virslicsíkokkal készítettem, mert nem kaptam az üzletben gépsonkát, - nagyon finom lett! A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |