| Sajtos előétel receptTojásételek Hozzávalók: 6 db tojás 0,5 dl tej 10 dkg vaj 6 dkg parmezán sajt (ízlés szerint bármi) 2 db zsemle 5 szál zöld petrezselyem só, bors Elkészítés: 6 egész tojást fél deci tejben erősen felverünk (robotgéppel), hogy jól elvegyüljön; tetszés szerint sót és borsot adunk hozzá, azután 10 dkg vajat mély edényben olvasztunk, 6 dkg sajtot adunk bele, a felvert tojást beleöntjük és habverővel addig verjük a tűz fölött, amíg sűrű lesz. Elhúzzuk a tűzről, és tovább verjük 2 percig és azután kerek tálon kúpalakban felhalmozzuk. Tanácsok: Köretnek a tálra köré: 2 zsemlét szeletekre vágunk, félholdkat szúrunk belőle és forró vajban kisütjük. A tál szélére körülrakjuk és a sajtkúp tetejét és a szemle holdacskák közeit rántott zöld petrezselyemmel díszítjük. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: roni nagyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |