| Zeller saláta almával receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 40 dkg zellergumó só 1 kávéskanál porcukor 1 citrom 40 dkg savanykás alma 1 tubus majonéz 1 dl tejszín vagy tejföl Elkészítés: A zellert meghámozom, megmosom, és uborkagyalun vékonyra felszeletelem. Sóval, cukorral megszórom, és citromlével elkeverve a hűtőbe teszem, hogy a nyers zeller kissé megpuhuljon. Tálalás előtt az almát meghámozom, a magházát kiszedem, és vékonyra legyalulom. A zellerhez adom. Az egészet tejszínnel hígított kész majonézzel keverem össze. Szükség szerint sóval, cukorral vagy citromlével - ízlés szerint - utánízesítem. Jól lehűtve - mint önálló köretet - adom, elsősorban sült szárnyasok, bundázott húsok mellé. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |