| Zellersaláta almával receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50 dkg halvány zeller (szárzeller) 3 piros alma 6 dkg mogyoró 10 dkg juhsajt egy fél citrom leve 3 evőkanál olaj 1,5 dl tejföl 1,5 dl tejszín só, őrölt bors Elkészítés: A zellerszárakat bő sós vízben 5 percig főzzük, majd szitán lecsepegtetjük, hideg vízzel lehűtjük. Az almát hámozatlanul (magháztól megszabadítva) vékony szeletekre vágjuk, s meglocsoljuk a citromlével. A mogyorót durvára vágjuk. A zellerszálakat 1 cm-es darabokra vágjuk, majd az almával és a mogyoró felével összekeverjük. A dresszinghez a juhsajtot villával szétnyomkodjuk, hozzákeverjük az olajat, a tejfölt és a tejszínt; sóval, borssal ízesítjük, végül belekeverjük a maradék mogyorót. A salátát egy szép üvegtálban, a dresszinget külön tálkában kínáljuk. Tanácsok: Kenyérrel finom, vitaminokban gazdag előétel. (Kép holnap, a képeslapjaim között.) A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |