| Burgonyás-töpörtyűs pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 60 dkg liszt 20 dkg főtt burgonya 10 dkg töpörtyű, apróra vágva 2 dl tejföl 1 dl langyos tej 3,5 dkg élesztő, csipet cukor 1 tojássárga 1 kis kanál só 5 dkg zsiradék, ha a tészta nem áll össze Elkészítés: Az élesztőt az édes tejben felfuttatjuk. A főtt áttört burgonyával, az apróra vágott töpörtyűvel, a tojássárgájával, a tejföllel meg a liszttel, megsózva összegyúrjuk, ha a tészta megkivánja belekeverjük a zsiradékot.Letakarva megkelesztjük.Lisztezett gyúrólapon, 1-cm vastagra kinyújtjuk, majd 5-6 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk, vajazott tepsibe rakjuk. Tetejét a felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben közepes lángon, 25 percig sütjük. Tanácsok: Jó étvágyat! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Jázminka52 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |