Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyaleves darált hússal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg darált hús
1 nagyobb fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
5 db közepes nagyságú burgonya
4-5 gerezd préselt fokhagyma
1 csapott evőkanál zöldségkeverék (virgin v. delikát)
1 kávéskanál pirospaprika
1 késhegynyi őrölt bors
1 szál zeller zöldje
3 evőkanál eperlevél
3 evőkanál tejföl

Elkészítés:
A darált húst összedolgozzuk a fokhagymával és hideg helyen pár órát pihentetjük.

A szalonnát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk és megdinszteljük benne a hagymát, majd a darált húst, megszórjuk piros paprikával, a fűszerekkel, apróra vágott zeller zölddel, s felengedjük 2 liter vízzel. Mikor a hús megpuhult, belefőzzük a kis kockákra vágott burgonyát és az eperlevelet. Tálaláskor elkeverjük a tejföllel.

Tanácsok:
Ha nagyon besűrűsödne, további víz hozzáadásával hígítjuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hússal töltött alma » Darálthúsos rakott zöldbab » Göngyölt darált hús » Sajtos burgonyaleves
» Darált hús rántva » Rizs darát bárányhússal » Nápolyi burgonyaleves » Sajtos darált hús rántva
» Sült cukkíni darált hússal » Sárgarépás burgonyaleves » Hússal rakott burgonya » Böjti burgonyaleves
» Gombás burgonyaleves » Marhahússal töltött pita » Löncssaláta csirkehússal » Hússal rakott tök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.