| Zabikeksz receptLevesek Hozzávalók: 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 7,5 dkg nagyszemű zabpehely 8 dkg barnacukor fél teáskanál szódabikarbóna 1 teáskanál fahéj 1 teáskanál őrölt szegfűszeg 15 dkg sütőmargarin 1 evőkanál méz Elkészítés: 1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverem. 2. A margarint és a mézet egy lábosban összeolvasztom. 3. A mézes keveréket még melegen a lisztes keverékre öntöm, és egy kanállal összedolgozom. 4. Kézzel nagyobb méretű diónyi gömböket készítek, és sütőpapírral bélelt tepsin ellapítom. 5. Légkeveréses sütőben 175 fokon (gázsütő 4-es fokozaton) 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm. 6. Ha kihűlt, dobozba teszem. Sokáig eláll ropogósan, már ha marad belőle. Tanácsok: Ez a változat a fahéj és a szegfűszeg miatt karácsonyi hangulatot idéz, de aki jobban kedveli a csokis kekszeket, az az előbbi két fűszert egy evőkanál keserű kakaóporral helyettesítheti. Én barnacukor helyett édesítőt használok vagy mézet, ízlés szerinti mennyiségben. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: Nívea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |