| Köménymagleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kanál köménymag 1 fej hagyma 1 kanál olaj 1 kanál liszt 1 pohár fehérbor 1 pohár tejföl zöldpetrezselyem, ételízesítő, só Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk és az olajon fedő alatt megfonnyasztjuk. Beledobjuk a finomra tört, átszitált köménymagot, a lisztet, és amikor a rántás megpirult, feleresztjük a szükséges mennyiségű vízzel. Ízesítjük életízesítővel, sóval, beledobunk pár szál zöldpetrezselymet és hozzáöntjük a bort. Pár percig lassú tűzön forraljuk, azután kihalásszuk belőle a zöldpetrezselymet. Tanácsok: Tejfölt és pirított zsemlekockát kínálunk hozzá. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |