| Bújtatott cseresznye receptSütemények, édességek Hozzávalók: 450 gramm cseresznye, kimagozva 2 ek cseresznyelekvár (v. szilva- v. sárgabaracklekvár) 1 citrom finomra reszelt héja és leve 50 gramm finomliszt 3 tojás 450 gramm tej 1/2 tk őrölt fahéj 3 ek cukor Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra (légkeveréses sütőnél elég a 170 fok). Vékonyan olajozzunk ki egy lapos tűzálló tálat. Óvatosan melegítsük fel a cseresznyét és a lekvárt egy nagy serpenyőben, kevergessük addig amíg a lekvár ráolvad a gyümölcsre. Borítsuk a tűzálló tálba, hintsük meg citromhéjjal és citromlével. 2. Robotgéppel keverjük simára a lisztet, a tojást, a tejet, a fahéjat és a cukrot, majd öntsük a cseresznyére. 3. Süssük 25-30 percig, amíg a "puding" összeáll és a lekvár pedig elkezd bugyborékolni. Tanácsok: Forrón tálaljuk. Egyszerű, könnyen elkészíthető cseresznyés finomság. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 532 kcal Szénhidráttartalom: 92 gramm Zsírtartalom: 11 gramm A receptet beküldte: freshlinda Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |