Tutireceptek.hu fejléc

Bújtatott cseresznye recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
450 gramm cseresznye, kimagozva
2 ek cseresznyelekvár (v. szilva- v. sárgabaracklekvár)
1 citrom finomra reszelt héja és leve
50 gramm finomliszt
3 tojás
450 gramm tej
1/2 tk őrölt fahéj
3 ek cukor

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra (légkeveréses sütőnél elég a 170 fok). Vékonyan olajozzunk ki egy lapos tűzálló tálat.
Óvatosan melegítsük fel a cseresznyét és a lekvárt egy nagy serpenyőben, kevergessük addig amíg a lekvár ráolvad a gyümölcsre. Borítsuk a tűzálló tálba, hintsük meg citromhéjjal és citromlével.
2. Robotgéppel keverjük simára a lisztet, a tojást, a tejet, a fahéjat és a cukrot, majd öntsük a cseresznyére.
3. Süssük 25-30 percig, amíg a "puding" összeáll és a lekvár pedig elkezd bugyborékolni.

Tanácsok:
Forrón tálaljuk.

Egyszerű, könnyen elkészíthető cseresznyés finomság.

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 532 kcal
Szénhidráttartalom: 92 gramm
Zsírtartalom: 11 gramm

A receptet beküldte: freshlinda


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós cseresznyetorta » Cseresznye-mályva ital » Cseresznyerakás:) » Holland cseresznyetorta
» Cseresznyés-mandulás pite » Cseresznyés pite » Mágnás cseresznyés pite » Cseresznyés krémes piskóta
» Flambírozott cseresznye » Cseresznyés citromtorta » Cseresznyés süti » Cseresznye Tiramisu
» Cseresznye leves » Cseresznyés joghurttorta » Cseresznyeszörbet » Cseresznyés lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.