| Joghurtkrém cseresznyével receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1,75 dl joghurt 1,25 dl habtejszín 12 dkg cukor 0,8 dl citromlé 3 levél zselatin a kompóthoz: 50 dkg cseresznye 1 teáskanál étkezési keményítő cukor, fahéj, gyömbér, vaníliáscukor Elkészítés: A cokrot és a citromlét addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A zselatint hideg vízben feloldjuk, összenyomkodjuk és hozzáadjuk. Hagyjuk kihúlni. Mire langyos lesz, hozzákeverjük a joghurtot. Felverjük a habot és belekeverjük a joghurtba. A krémet desszertpoharakba adagoljuk és hagyjuk megdermedni. A cseresznyét kimagozzuk, a 3/4 reészét összeturmixoljuk. 4 evőkanál vízben 5 percig főzzük, szitán átnyomjuk, majd visszarakjuk a lábasba és hozzáadjuk az ízesítőket. A maradék csereysznyét négyfelé vágjuk, hozzáadjuk a cseresznyepéphez a keményítővel és vizzel forraljuk. Ha kihúlt, a krémre öntjük. Tanácsok: Használhatunk hozzá meggyet is. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 1316 kcal A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |