Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyerakás:) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2,5 dl tej
4 zsemle
1,5 doboz (kicsi) tejföl
2 tojás
8 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 citrom leve, héja
5 dkg vaj a sütőformát kikenni
50 dkg magozott cseresznye (lehet befőtt is)

Elkészítés:
A tejet felforraljuk, ráöntjük a kockára vágott zsemlékre.
A tejfölt kikeverjük a cukorral, tojással, vaníliás cukorral, a citromlével és elkeverjük a tejes zsemlével.
A felét a kikent sütőformába öntjük, erre a gyümölcs felét, majd megint a massza és a cseresznye másik fele.

200 fokon 20-25 perc alatt kész.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tanácsok:
A recept egy régi Kiskegyed Konyhájából való.Ronda, de finom kategória.


A receptet beküldte: spatifillum


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses túrótorta » Andland almás pite » Bácskai- krémes » Citromos fincsi sajttorta
» Csokis-gesztenyés muffin » Fahéjas almagombóc » Almás süti Csöpitől » Háromszorosan csokis muffin
» Citromos-mákos muffin (vegan) » Diós-mákos guba torta » Sütőben sült fánk » Almatorta túrósan
» Mézes kókuszos korpás keksz » Eggnog » Goffri » Gyümölcstorta egyszerűen 1.


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.