| Cseresznyerakás:) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2,5 dl tej 4 zsemle 1,5 doboz (kicsi) tejföl 2 tojás 8 dkg cukor 1 vaníliás cukor 1 citrom leve, héja 5 dkg vaj a sütőformát kikenni 50 dkg magozott cseresznye (lehet befőtt is) Elkészítés: A tejet felforraljuk, ráöntjük a kockára vágott zsemlékre. A tejfölt kikeverjük a cukorral, tojással, vaníliás cukorral, a citromlével és elkeverjük a tejes zsemlével. A felét a kikent sütőformába öntjük, erre a gyümölcs felét, majd megint a massza és a cseresznye másik fele. 200 fokon 20-25 perc alatt kész. Porcukorral megszórva tálaljuk. Tanácsok: A recept egy régi Kiskegyed Konyhájából való.Ronda, de finom kategória. A receptet beküldte: spatifillum Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |