Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyerakás:) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2,5 dl tej
4 zsemle
1,5 doboz (kicsi) tejföl
2 tojás
8 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 citrom leve, héja
5 dkg vaj a sütőformát kikenni
50 dkg magozott cseresznye (lehet befőtt is)

Elkészítés:
A tejet felforraljuk, ráöntjük a kockára vágott zsemlékre.
A tejfölt kikeverjük a cukorral, tojással, vaníliás cukorral, a citromlével és elkeverjük a tejes zsemlével.
A felét a kikent sütőformába öntjük, erre a gyümölcs felét, majd megint a massza és a cseresznye másik fele.

200 fokon 20-25 perc alatt kész.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tanácsok:
A recept egy régi Kiskegyed Konyhájából való.Ronda, de finom kategória.


A receptet beküldte: spatifillum


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókusz dió » Fincsi hókifli » Almás táska(Kata-féle) » Egyszerű palacsinta
» Csokis (ünnepi) almatorta » Retro mandula » Express almatorta » Márványos szelet
» Túrótorta szőlővel » Tejes pite » Kedvenc csokibombám » Narancstorta piskótával
» Egzotikus csók » Kávés-szelet » Házi Twix » Albert keksz!


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.