| Málnás-cseresznyés torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 150 g búzaliszt Fél csapott teáskanál Sütőpor 15 g kakaópor (cukrozatlan) 75 g porcukor 1 tasak Vanillincukor 1 tojás (közepes méretű) 75 g lágy vaj vagy margarin 50 g mandulaforgács vagy darált mandula Töltelékhez: 1 tasak Krémpuding vaníliaízű 500 g hideg habtejszín Krémhez: 250 g málna 250 g cseresznye 1 tasak Tortazselé színtelen 2 evőkanál porcukor 250 ml víz Elkészítés: A kapcsos sütőformát (24 cm átmérőjű) kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A málnát óvatosan megmossuk, a cseresznye szárát eltávolítjuk, megmossuk, kimagozzuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A mandulaforgács kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a mandulaforgácsot is. A tésztát frissentartó fóliába tekerjük, és kb. 30 percre a hűtőszekrénybe helyezzük. A fél óra elteltével a tészta 2/3 részét egy enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és villával megszurkáljuk. A tésztát az előkészített sütőformába fektetjük. A maradék tésztát vékony hengerré formázzuk, és a tésztalap köré helyezzük úgy, hogy az 3 cm magas keretet képezzen. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük. A megsült tésztát a sütőkeretet eltávolítva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A krémpudingot a tasakon feltüntetett használati utasítás szerint, de tejszín hozzáadásával elkészítjük, és a tortalapon egyenletesen elsimítjuk. Az előkészített gyümölcsöket a tölteléken egyenletesen elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, majd a torta közepéről kezdve a gyümölcsre csurgatjuk. A tortát fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk, ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk. Tanácsok: Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 15 perc A krémhez a tejszín felét tejjel pótolhatjuk. Ekkor a krém kicsit lágyabb lesz. A receptet beküldte: tavaszi szél Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |