| Boszorkányujjak receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4-személyre: 20 dkg liszt 20 dkg vaj 20 dkg darált dió 10 dkg cukor 1 egész tojás 2 tojássárgája (kenéshez) 10 dkg mandulabél piros vagy zöld ételfesték (vagy olvasztott csoki) Elkészítés: 1. A vajat a liszttel, a darált dióval, és a tojással jól eldolgozzuk, rövid időre hűtőbe rakjuk. 2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ujjformára hengergetjük, majd kb. 8-10 centisre vágjuk. Formázgassuk meg, "díszítsük" egy-két bevágással, göcsört kialakításával!:-) 3. A mandulabelet dobjuk forró vízbe (amit már lehúztunk a tűzhelyről) és hagyjuk benne 5 pecig. Húzzuk le a barna héjat, majd áztassuk 3-4 percig az ételfestékben. 4. Az "ujjacskákat" kenjük át tojássárgával, nyomjuk bele a megfestett mandulákat "körmöknek". Ha nem használunk ételfestéket, akkor olvasztott csokival is "kifesthetjük" a körmöket!:) 5. Világosra sütjük 200 fokon (előmelegítve). 6. Sok sikert! Tanácsok: sütési hőfok: 200 °C sütési mód: alul-felül sütés Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |