| Grillázs bonbon receptSütemények, édességek Hozzávalók: kb. 50 db bonbonhoz A grillázs lapokhoz: 30 dkg cukor 20 dkg finomra darált dió Vanília ganachehoz: 10 dkg kihabosított vaj 27 dkg langyos olvasztott fehércsokoládé 1 db vaníliarúd kikapart belseje Elkészítés: A grillázs lapokhoz: A cukrot folyamatos keverés mellett olvasszuk kristálymentesre, majd keverjük hozzá a diót. A grillázs, forró állapotában formázható, amint kihűl, megköt. Két szilionos sütőpapír között nyújtsuk 2-3 mm vékonyra, majd enyhén olajozott késsel vágjuk kb. 3x3 cm-es négyzetekre, és hagyjuk kihűlni. Ha felvágás közben megkötne, tegyük be rövid időre 180 C-fokos sütőbe így újra megpuhul. Vanília ganache: Az összetevőket keverjük simára. A vajas ganache krém ebben az arányban nyomózsákból dresszírozhatóvá válik. Tehát töltsük csillagcsővel ellátott nyomózsákba és kb. egy féldiónyi adagot nyomjunk a grillázsnégyzetekre, majd ferdén helyezzünk rá egy másik grillázsnégyzetet. Hűtőben dermesszük. Majd húzzuk át temperált étcsokoládéval, először az alját majd mártsuk ki a tetejét is félig. Tanácsok: Helyezzük szilikonos sütőpapírra és dermesszük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |