| Borzas sajtos receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A tésztához: 2 tojássárgája, 45 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 12 dkg reszelt sajt, 1 csomag sütőpor, só, esetleg tejföl A töltelékhez: 20 dkg vaj vagy margarin, 1 tubus tejszínes krémsajt, 1- 2 evõkanálnyi tejföl, só A tészta megkenéséhez: tojásfehérje A díszítéshez: reszelt sajt Elkészítés: A sóval és a sütõporral elkevert lisztet a vajjal vagy margarinnal morzsold el, add hozzá a tojássárgáját, a reszelt sajtot, és annyi tejföllel gyúrd össze, hogy közepes keménységű tésztát kapj. Fóliába csomagolva pihentesd a hűtőben 1-2 órán át. A töltelék elkészítéséhez a vajat vagy margarint a krémsajttal, sóval és tejföllel alaposan keverd össze. A pihentetett tésztát félujjnyi vastagságúra nyújtsd ki, és pogácsaszaggatóval szaggasd ki, majd kikent tepsibe nem túl szorosan tedd egymás mellé, kend meg a kissé felvert tojásfehérjével, és előmelegített sütõben kb. 180 fokon süsd világosra. Ha kihűlt, a korongokat ragaszd össze kettesével a töltelékkel, majd nyomd össze kissé, hogy a krém kinyomódjon, és a szélét forgasd reszelt sajtba. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |