| Boros pipi receptHúsételek Hozzávalók: 6-8 db csirkecomb, egy rétegben bőven elférjenek a serpenyő alján. só bors olaj sok fokhagyma mandula, mazsola, napraforgó-, szezámmag édes fehér bor méz Elkészítés: A csirkecombokat megsózom, borsozom, majorannázom. (Finomabb ha előtte este ezt már megteszem.) Edénybe olajat forrósítok, (nem baj ha egy kicsit több az olaj, mert így több és sűrűbb lesz majd a szaftija. Kb: 1 dl.) beleteszem a combokat és egy kicsit - amíg a hús kifehéredik - sütöm. Szórok bele csíkokra vágott foghagymát, (jócskán) mandulát, mazsolát, napraforgó-, szezám- magot, stb. (lehet több féle aszalt gyümölcsöt és magot, akár zabpelyhet is. Nagyon finom lesz, csak vigyázni kell, ne legyen a végén müzli belőle.) Ha minden benne van édes fehér (legjobb az édes muskotályos) borral felöntöm. Csak bátran, nem kell tőle sajnálni, a májának már úgy is mindegy.) 20-30 perc múlva megfordítom a combokat, után lehet tölteni a bort is, sőt ha nem elég édeskés lehet bele egy kis mézet rakni. Újabb 20-30 perc és készen is van. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: anyaka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |