| Zöldfűszeres Grissini receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Tésztához: 500 g búzaliszt 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő 1 teáskanál só 1 teáskanál porcukor 125 ml natúr joghurt 2 teáskanál zöldfűszer keverék 100 ml olivaolaj 150 ml langyos víz Elkészítés: A tepsit (30 x 40 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A lisztet az instant élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, majd 20 szeletre vágjuk. Az egyes tésztaadagokat elfelezzük, és vékony, kb. 30 cm hosszú pálcikává formázzuk. A pálcikákat az előkészített tepsibe fektetjük. Meleg helyen további 20 percig pihentetjük, míg láthatóan megnő. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a pálcikákat megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 12 perc A megsült pálcikákat egy sütőrácson hagyjuk hűlni. A Grissini nemcsak kitűnő ropogtatnivaló, de egyszerű és mégis különleges előétel készíthető felhasználásával. Ehhez nyers, füstölt sonkacsíkokat tekerjünk fel a pálcikára, majd szórjuk meg parmezánnal. Még izgalmasabb, ha friss sárgadinnyével kínáljuk az előételt. Tanácsok: Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko) A receptet beküldte: 1vargaildyko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |