| Boros csirkesült burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg csirke, 60 dkg burgonya, 3 evőkanál olaj, 2 kakukkfűág, 3 babérlevél, 2 evőkanál olajbogyó (fekete), 6 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, őrölt bors, só. Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, sóval és borssal meghintjük. Az olajban 15 percig sütjük, majd kivesszük. A zsiradékban aranyszínűre sütjük az egészben hagyott burgonyákat, majd lecsöpögtetjük, a csirkével, a kakukkfűvel, a babérlevelekkel, 1,5 dl vízzel, az olajbogyókkal, a fokhagymával és a borral összekeverjük, és lefedve készre főzzük. (Ha szükséges, időnként öntsünk alá vizet!) A főzőedényben, melegen adjuk az asztalra. Tanácsok: Még különlegesebb ízeket kapunk, ha egy csípős paprikát, füstölt szalonnát vagy szeletekre vágott aszalt paradicsomot teszünk bele. A csirke puhaságát úgy is ellenőrizhetjük, hogy a húst hosszú tűvel megszúrjuk: ha a kifolyó lé már nem rózsaszín, hanem tiszta, világos, akkor készen van. Az ételt készíthetjük kuktában is. Elkészítési idő: 80 perc Kalóriatartalom: 608 kcal A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |