| Borjúsült sós uborkaraguval receptHúsételek Hozzávalók: 1,2 kg borjúcomb babérlevél 1 hagyma 1 fokhagyma 1 sárgarépa 1 zeller bors só olaj 10 dkg sós-uborka 10 dkg gomba 5 dkg szalonna tárkony tejföl Elkészítés: A borjúhúst megsózzuk, és tepsibe tesszük. Olajat hevítünk, kissé megpirítjuk benne a fűszereket és a vékonyra szeletelt sárgarépát, zellert, hagymát, fokhagymát. 2-3 percig pirítjuk, majd a besózott borjúra öntjük a forró fűszeres olajat. Fehérborral meglocsoljuk, majd sütőben, 160 ºC-on, gyakran locsolgatva készre sütjük. A megsült borjú zsírjában szalonnát pirítunk, hozzátesszük a sós uborkát és a gombát, tárkonnyal, sóval, borssal ízesítjük, és ha kedveljük, tejföllel is behabarhatjuk. Köretnek párolt rizst tálaljunk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |