| Borjúropogós gombás spagettivel receptHúsételek Hozzávalók: 45 dkg darált borjúcomb 3 evőkanál ketchup 1 száraz zsemle csipetnyi chili por olaj a sütéshez 35 dkg spagetti 10 dkg gomba 2 dkg póréhagyma 1,5 dl húsleves 1 evőkanál vaj fél csokor petrezselyem fél csokor bazsalikom olívaolaj só bors Elkészítés: Enyhén sós vízben megfőzzük a spagettit, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A zsemlét beáztatjuk, kicsavarjuk, majd a borjúhússal együtt kétszer ledaráljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, chili porral, majd hozzákeverjük a ketchupot. Kis gombócokat formázunk a húsból, majd serpenyőben, kevés forró olajban megsütjük. Olívaolajban finomra vágott pórét pirítunk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sóval, borssal, bazsalikommal és petrezselyemmel ízesítjük, kevés húslevessel felengedjük, és egy darabka vajjal besűrítjük. A kifőtt spagettivel összeforgatva a húsgombócok mellé tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |