| Borjú marsala receptHúsételek Hozzávalók: 2 evőkanálnyi olaj 4 szelet kicsontozott, borjúlábszár (50 dkg) 1 fej vöröshagyma, apróra vágva 25 dkg sampion gomba, vékonyra szeletelve 0,7 dl marsala bor (helyettesíthető édes tokaji szamorodnival) 1,5 dl marhahúsleves 1 evőkanálnyi friss metélőhagyma Elkészítés: Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Süssük meg a borjúhúst mindkét oldalán olyan puhaságúra, ahogyan szeretjük, majd szedjük ki a serpenyőből. Tegyük bele a vöröshagymát, kevergetve süssük puhára. Adjuk hozzá a gombát, a marsalát és a levest. Kevergessük, amíg a keverék fel nem forr és be nem sűrűsödik. A szószt öntsük rá a borjúhúsra, szórjuk meg metélőhagymával. Tanácsok: Tálalhatjuk puliszkával vagy natúr krumplival. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |