| Borjúpecsenye tökraguval receptEgytálételek Hozzávalók: 2 borjú szűz só bors 3 evőkanál mustár 1 ág kakukkfű A tökraguhoz: 70 dkg sütőtök 2 szem szegfűszeg 1 dkg gyömbér 2 evőkanál méz 2 evőkanál vaj 2 dl húsleves kakukkfű rozmaring Elkészítés: A mustárba belekeverjük a sót, borsot, kakukkfüvet és az olajat, majd a megtisztított, előkészített borjúhúst egyenletesen bekenjük ezzel a páccal. Hűtőben legalább 2 órát érleljük, hogy az ízek átjárják a húst. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A sütőtök kockákat húslevesben föltesszük főni, a főzőlevébe kakukkfű és rozmaring ágat, valamint szegfűszeget teszünk. Ha félpuhára főtt, leszűrjük, és a vajban, a mézet és a gyömbért is hozzákeverve készre pároljuk. A húst egészben hagyva kevés olajban, roston rózsaszínűre sütjük. A tálalásnál szeleteljük fel, és a forró tökraguval tálaljuk, saját zsírjával fényezve. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |