Tutireceptek.hu fejléc

Borjúpecsenye tökraguval recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 borjú szűz

bors
3 evőkanál mustár
1 ág kakukkfű

A tökraguhoz:

70 dkg sütőtök
2 szem szegfűszeg
1 dkg gyömbér
2 evőkanál méz
2 evőkanál vaj
2 dl húsleves
kakukkfű
rozmaring

Elkészítés:
A mustárba belekeverjük a sót, borsot, kakukkfüvet és az olajat, majd a megtisztított, előkészített borjúhúst egyenletesen bekenjük ezzel a páccal. Hűtőben legalább 2 órát érleljük, hogy az ízek átjárják a húst.
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk.
A sütőtök kockákat húslevesben föltesszük főni, a főzőlevébe kakukkfű és rozmaring ágat, valamint szegfűszeget teszünk. Ha félpuhára főtt, leszűrjük, és a vajban, a mézet és a gyömbért is hozzákeverve készre pároljuk.
A húst egészben hagyva kevés olajban, roston rózsaszínűre sütjük. A tálalásnál szeleteljük fel, és a forró tökraguval tálaljuk, saját zsírjával fényezve.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis tészta » Dödöle sóskamártással » Pikáns rizses lencse » Kolozsvári rakott káposzta
» Kedvenc rakott krumplim » Cumberlandi sertésszelet » Gombás-káposztás marhatokány » Puliszkasült
» Szabolcsi rakott hús » Csirkemáj rizottó » Zöldséges tokány cserépben » Moldvai újburgonya
» Cukkinis-sonkás rakott tészta » Gőzgombóc mikróban » Gyors rizseshús » Nagy sajttál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.