| Magyaróvári borjúborda receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet 16-18 dekás borjúborda, 12 dkg margarin, vagy vaj, 8 g paradicsompüré, 4 dkg liszt, 20 dkg gombapép, 16 dkg sonka, 16 dkg zsíros sajt, pl. óvári. Elkészítés: A borjúbordák széleit vékonyan többször bevágom, sózom, majd margarinban, vagy vajban megsütöm. Arra kell ügyelni, hogy a csontoknál is átsüljön. Utána egy alacsony szélű tűzálló tálba helyezem, megkenem gombapéppel, elosztom rajta a sonkaszeleteket és egy- egy sajtszelettel, fedem le. A sütőben a sajtot rásütöm a bordára. A maradék vajból, a paradicsompüréből és a lisztből egy pecsenyelevet készítek, összeforralom és átszűröm. A megsült bordákat egy tálra teszem és körülöntöm a pecsenyelével. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |