| Mexikói babos egytál receptEgytálételek Hozzávalók: 25 dkg vörös bab, 3 hagyma, 2 evőkanál olaj, 40 dkg darált marhahús, 3 dl csirkeleves (leveskockából), 1 doboz mexikói zöld paradicsom, 1 piros szárított csípős paprika, 1 kaliforniai piros paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkáskanál oregano, kurkuma, chilipor, só Elkészítés: A babot megmossuk, és éjszakára 1 liter vízbe beáztatjuk. Másnap az áztatóvizével együtt feltesszük főni, hogy majdnem teljesen megpuhuljon. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és előhevített olajon megpirítjuk. Beleforgatjuk a darált húst is, és együtt lepirítjuk. A szárított fűszerpaprikát csíkokra vágjuk és a csirkelevesbe áztatjuk. A konzervparadicsomot kinyitjuk, a levét lecsepegtetjük, és a darabokra vágott paradicsomot hozzáadjuk a húshoz. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát hosszú csíkokra vágjuk, és a megtisztított, felaprított fokhagymával együtt a húshoz keverjük. Beletesszük az oreganót, a kurkumát, a chilit, megsózzuk, és felöntjük 3 deci leveskockából készült csirkelevessel. A darált húst körülbelül egy órán keresztül gyenge tűzön pároljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, és még fél órán keresztül főzzük. Tanácsok: Csípős étel, érzékeny gyomrúak hagyják ki belőle a szárított erős paprikát. Konzervparadicsom helyett használhatunk friss paradicsomot is. A főzéshez előzőleg húzzuk le a héját. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |