| Bodzafagyi torta piros ribizlivel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás, 12 dkg cukor, 10 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2 cs van cukor, fél tasak sütőpor, 2 ek kakaó. A töltelékhez: 2 tojás, 4 dl bodzaszörp, 3 dl tejszín, 1 zacskó zselatin, csipet só, A tetejére: 3 dl tejszín, 20 dkg piros ribizli, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg étcsokoládé reszelék. Elkészítés: 2 tojást 2 ek forró vízzel, cukorral és a vaníliás cukorral addig keverünk, amíg krémes lesz. A kakaót a vaníliás cukrot összevegyítjük a liszttel és beledolgozzuk. Fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott vajat. Tortaformába töltjük a masszát és a piskótát 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk. A krémhez a tojásokat a cukorral 5 eknyi forró vízzel kevés sóval vízfürdő felett sűrűre főzzük. A zselatint a tasakon lévő utasítás szerint feloldjuk, és ha langyosra hűlt, a forró krémhez adjuk. A bodzaszörpöt és a kemény habbá vert tejszínt is beledolgozzuk. A piskótát félbevágjuk, az alsó lapot körbeöleljük a tortagyűrűvel. Beletöltjük a krémet, rátesszük a másik lapot, és éjszakára mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt negyed órával levesszük a tortagyűrűt. Bevonjuk a tortát a vaníliás cukorral habbá vert tejszínnel, ribizliszemekkel és csokival. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |