| Tiszaszigeti torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 10 dkg Ráma margarin, l púpozott evőkanál porcukor, l citrom leve, só a töltelékhez : 14 dkg vaj, 14 dkg porcukor, 8 dkg liszt, 2 tojásfehérje, 20 dkg alma, 3 evőkanál baracklekvár. Elkészítés: A tésztához valókat egy deci hideg vízzel összegyúrjuk. Kerek lappá nyújtva, egy nagy tortaforma aljára fektetjük. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe tolva, közepes lánggal világossárgára sütjük. Közben a vajat a cukorral és a citromlével habosra keverjük, majd a lisztet meg a tojásfehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk. A tortaformában lévő tésztára simítjuk, és a meghámozott, felszeletelt almával beborítjuk. A sütőbe visszatéve, közepes lánggal további 45 percig sütjük, majd a formában kihűtjük. Végül a baracklekvárt egy evőkanálnyi vízzel hígítjuk, az almára kenjük, és megvárjuk, amíg rászárad. Csak utána szeleteljük fel. A receptet beküldte: cuky Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |