| Almás pecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 1kg kicsontozott rövidkaraj, 2 piros alma, 1 citrom leve, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, só,vagy grillfűszer, mustár, kiskanálnyi méz Elkészítés: Az almákat megmossuk, a magházát eltávolítjuk,a húsukat héjastól cikkekre vágjuk,és a citromlével meglocsoljuk.A hús tetejét 1,5 cm-es közökben közökben bevágjuk,a vágatokat mustárral kikenjük,mindegyikbe úgy csúsztatunk egy egy almaszeletet,hogy a piros húsa legyen kifelé.Utána a karajt kívülről sóval vagy grillfűszerrel és a mézzel bedörzsöljük.Egy tűzálló tálat kibélelünk a felszeletelt szalonna felével,beleterítjük a karikákra vágott vöröshagymát,és erre fektetjük a húst.A maradék szalonna szeleteket a tetejére fektetjük,és a tálat lefedve vagy alufóliával letakarva forró(200 fokos)sütőbe toljuk.Addig pároljuk,míg a pecsenye meg nem puhult.Ha a saját levét idő előtt elfőné és a hagyma pirulni kezdene,kevés vizet öntünk alá. A sültet deszkára téve úgy szeleteljük fel,hogy minden hússzeletbe egy almadarab jusson Végül tálra téve,a tésztaszűrőn átnyomkodott vagy turmixolt levével leöntjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: esztella100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |