Tutireceptek.hu fejléc

Almás pecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
1kg kicsontozott rövidkaraj,
2 piros alma,
1 citrom leve,
10 dkg füstölt szalonna,
2 fej vöröshagyma,
só,vagy grillfűszer,
mustár,
kiskanálnyi méz

Elkészítés:
Az almákat megmossuk, a magházát eltávolítjuk,a húsukat héjastól cikkekre vágjuk,és a citromlével meglocsoljuk.A hús tetejét 1,5 cm-es közökben közökben bevágjuk,a vágatokat mustárral kikenjük,mindegyikbe úgy csúsztatunk egy egy almaszeletet,hogy a piros húsa legyen kifelé.Utána a karajt kívülről sóval vagy grillfűszerrel és a mézzel bedörzsöljük.Egy tűzálló tálat kibélelünk a felszeletelt szalonna felével,beleterítjük a karikákra vágott vöröshagymát,és erre fektetjük a húst.A maradék szalonna szeleteket a tetejére fektetjük,és a tálat lefedve vagy alufóliával letakarva forró(200 fokos)sütőbe toljuk.Addig pároljuk,míg a pecsenye meg nem puhult.Ha a saját levét idő előtt elfőné és a hagyma pirulni kezdene,kevés vizet öntünk alá.
A sültet deszkára téve úgy szeleteljük fel,hogy minden hússzeletbe egy almadarab jusson
Végül tálra téve,a tésztaszűrőn átnyomkodott vagy turmixolt levével leöntjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: esztella100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Majorannás aprópecsenye » Radnai pecsenye » Almás csirke székelyesen » Almás ananászos csirke
» Almás croissant 1 » Franciska almás lepénye » Almáscsók+4db » Nagymamám birsalmasajtja
» Almás kenyér » Almás kalács » Juhászpecsenye » Bassói aprópecsenye
» Almás-sajtos burgonya » Birsalmasajt » Cigánypecsenye másképp » Almás diós muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.