| Házi felvágott diós burokban receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darált disznóhús 15 dkg füstölt szalonna 5 dkg kaliforniai paprika apróra vágva só bors 5 gerezd fokhagyma 10 dkg őrölt dió Elkészítés: Egy keverőtálba beleteszem a darált húst, a füstölt szalonnát egy deszkán kockákra vágom, s így adom hozzá a darált húshoz. A fokhagyma gerezdeket meghámozom és belereszelem a sajtreszelővel, beledobom a kockákra vágott paprikát, sózom, borsozom ízlés szerint és jól összegyúrom. Ezután beleteszem 30 percre a fagyasztóba. Nagyon jól formálható massza lesz így belőle. Amikor letelt az idő, akkor kivesszük a húsmasszát, s egy deszkára borítjuk és kétfelé osztjuk. Elővesszük az alufóliát és ebbe csomagoljuk, vagyis két henger alakú csomagot készítünk. Jó szorosan tekerjük az alufóliát legalább háromszor körbe a massza körül, majd a végeit összesodorva beletesszük egy nagyobb lábas hideg vízbe, és fedő alatt takarékon, a legkisebb lángon kb. 3 órát tartjuk. A víznek nem szabad forrnia. Ezután levesszük a tűzről és hideg helyre tesszük, de nem szedjük ki, hanem így tartjuk, amíg teljesen kihűl. Ha a felvágott kihűlt, kivesszük a vízből, kicsomagoljuk, belehempergetjük az őrölt dióba és a hűtőben tároljuk, amíg el nem fogy. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |