Tutireceptek.hu fejléc

Házi felvágott diós burokban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg darált disznóhús
15 dkg füstölt szalonna
5 dkg kaliforniai paprika apróra vágva

bors
5 gerezd fokhagyma
10 dkg őrölt dió

Elkészítés:
Egy keverőtálba beleteszem a darált húst, a füstölt szalonnát egy deszkán kockákra vágom, s így adom hozzá a darált húshoz.
A fokhagyma gerezdeket meghámozom és belereszelem a sajtreszelővel, beledobom a kockákra vágott paprikát, sózom, borsozom ízlés szerint és jól összegyúrom.
Ezután beleteszem 30 percre a fagyasztóba. Nagyon jól formálható massza lesz így belőle.
Amikor letelt az idő, akkor kivesszük a húsmasszát, s egy deszkára borítjuk és kétfelé osztjuk.
Elővesszük az alufóliát és ebbe csomagoljuk, vagyis két henger alakú csomagot készítünk. Jó szorosan tekerjük az alufóliát legalább háromszor körbe a massza körül, majd a végeit összesodorva beletesszük egy nagyobb lábas hideg vízbe, és fedő alatt takarékon, a legkisebb lángon kb. 3 órát tartjuk. A víznek nem szabad forrnia.
Ezután levesszük a tűzről és hideg helyre tesszük, de nem szedjük ki, hanem így tartjuk, amíg teljesen kihűl.
Ha a felvágott kihűlt, kivesszük a vízből, kicsomagoljuk, belehempergetjük az őrölt dióba és a hűtőben tároljuk, amíg el nem fogy.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkoli sajtburokban » Sóburokban sült pisztráng » Burokban sült datolya » Ananászos csirketál
» Ínyenc sajtos csirke » Pestós csirkemell » Gombás sertésszelet » Földimogyorós sertéshús
» Rizses húsgombóc » Radnai pecsenye » Sonkás vagdalthús » Jóasszony szelet
» Húsvéti rántott sajt » Ínyenc töltött csirkecomb » Virsli kukoricás bundában » Gombakrémes csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.