Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi csirke nagyon finoman recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 főre:
4 db csirkemellfilé

bors
liszt
2 tojás
10 dkg prézli (zsemlemorzsa)
5 dkg szezámmag
olaj
20 dkg sonka
20 dkg gomba
2 dl tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
20 dkg sajt

Elkészítés:
A csirkemell filéket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, prézli-szezámmag keverékbe forgatjuk. Olajban kisütjük mindkét oldalán, amíg aranybarna lesz.
A sonkát és a gombát julien-re vágva kevés olajon összepirítjuk, fűszerezzük.
A fokhagymát beletörjük a tejfölbe, és hagyjuk állni 1-2 órát. Ezt jó legelőször elvégezni.
A megsült szeletek egyik felét megkenjük a fokhagymás tejföllel. Ráhelyezünk egy réteg gomba-sonka keveréket, és nagyon sok sajtot reszelünk rá.
Meleg sütőbe helyezzük, és felsőlánggal ráolvasztjuk a sajtot.
Köretként sült burgonyát, párolt rizst vagy párolt zöldségeket adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke kropp » Cukkinis csirke - másként » Chilis csirkemell csíkok » Bajor csirkecomb
» Mexicói csirkecomb » Sörös csirkeszárny » Csirkehúsos rizottó » Nagyontuti csokimáz
» Ananászos-curry-s csirke » Baconos-sajtos csirke » Csirkemell barackosan » Bécsi rizspuding
» ANANÁSZOS PÁROLT CSIRKE » Bécsi kifli » Csirkés lasagne » Csirke kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.