| Bécsi rizspuding receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 adaghoz: 8 dkg rizsliszt 2,5 dl tej (1,5%-os) 1 dkg hámozott mandula, darálva 1 tojás + 1 tojássárgája 6 dkg porcukor (vagy 4 evőkanál szorbitol) 1 citrom reszelt héja 1 csipet őrölt fahéj 1 dkg Rama sütőmargarin Elkészítés: A rizslisztet tejben sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a darált mandulát, két tojássárgáját, a cukrot (szorbitolt), a reszelt citromhéjat és a fahéjat, majd óvatosan a tojásfehérje felvert habját. Margarinnal kikent formában, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig vízgőzben sütjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük. Cukorbetegeknél a cukrot a szorbitollal helyettesítsük. A tápanyagtartalom így 30 kcal-val és 8 g szénhidráttal kevesebb. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |