| Bécsi kifli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1/2 kg rétesliszt 1/4 kg Rama margarin 0,5 l tej 3 dkg élesztő 20 dkg darált dió 1 tojás 1/4 kg porcukor Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos édes tejbe morzsoljuk, melyben előzőleg feloldottunk 1 kávéskanál cukrot, majd lefedve, langymeleg helyen kovásszá érleljük. Ha megkelt, összegyúrjuk 1/2 kg rétesliszttel, 1/4 kg margarinnal, pici sóval. A dióból a porcukorral és tejjel közepesen édes, sűrű tölteléket készítünk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kb. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, és minden kockára kb. egy evőkanálnyi tölteléket helyezünk. Átlós irányban összehajtjuk két csücskét egymáson, az elvékonyodó szárakat összenyomva behajlítjuk kifli formára. A kiflik tetejét megkenjük tojással, majd kelesztés nélkül, meleg sütőben sütjük, kb. 15-20 perc alatt kész. A töltelék lehet még édes túrókrém, sűrű lekvár, vagy lekvár és dió keveréke is. Ha gesztenyével töltjük, a gesztenyemasszát kevés tejjel-rummal kissé puhítani kell. Nagyon finom, ha sonkával töltjük, de akkor a tésztába tegyünk egy kávéskanál sót. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |