| Bécsi kocka Edit módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: egy 31×37 cm-es nagyméretű gáztepsihez: A felső laphoz: 10 db tojássárgája 30 dkg porcukor 5 evőkanál hideg víz 35 dkg liszt 1/2 csomag sütőpor A középső laphoz: 10 db tojásfehérje 30 dkg porcukor 20 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor 10 dkg tortadara Az alsó laphoz (vizespiskóta): 25 dkg porcukor 4 egész tojás 1 db citrom héja és leve 20 dkg liszt 4 evőkanál forró víz 1 csomag sütőpor A krémhez: 7, 5 dl tej 10 evőkanál rétesliszt 20 dkg porcukor 30 dkg vaj 1 db citrom leve A tetejére: 15 dkg csokoládé 2 evőkanál étolaj Elkészítés: Az alsó laphoz a tojássárgákat a porcukorral és a hideg vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 160 fokon, lassú tűznél megsütjük. A középső laphoz a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tortadarát is. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra melegített sütőben megsütjük. Az alsó laphoz a tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét, valamint 4 evőkanál forró vizet. Jól kidolgozzuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a masszába óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A krémhez a tejet a cukorral és a liszttel csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A vajjal és a citrom levével összekeverjük, jól kihabosítjuk, hűtőbe tesszük a tészta betöltéséig. A vizespiskótára simítjuk a krém felét, befedjük a 2. lappal, rákenjük a maradék krémet, és befedjük a maradék tésztalappal. Csokoládémázzal bevonjuk, de ez el is hagyható, így is szép, mutatós sütemény A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |