| Mézes almatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 250gr liszt 150gr margarin 36gr cukor 2-3ek.hideg víz csipet só A töltelékhez 750gr hámozott alma 1db citrom 1tk.őrölt fahéj 2ek.méz 1ek.étkezési keményítő 3ek.sárgabaracklekvár Elkészítés: A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát apróbb kockákra vágjuk,feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel,belefacsarjuk a citrom levét,hozzáadjuk a reszelt héját,az őrölt fahéjat. Amikor kihűlt,hozzákeverjük az étkezési keményítőt. A tortaformát kibéleljük sütőzsírpapírral,a tészta kétharmadát kinyújtjuk és úgy helyezzük bele a formába,hogy a forma tetejéig érjen a tészta. Beleöntjük a kihűlt almát és a tetejét befedjük a maradék tésztával,izlés szerint díszíthetjük. A fedő tésztalap közepét szurkáljuk meg vagy nyílást hagyjunk,hogy a gőz sütés közben távozhasson. A megsült torta tetejét még forrón,a lekvárral lekenjük. A formában hűtjük ki,ha kihűlt,levehetjük a kapcsos részt. Nagyon finom,omlós,szaftos és üdítően savanykás. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |