Tutireceptek.hu fejléc

Bazsalikomos-hagymás csirke petrezselymes tésztával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
olivaolaj
1 fej hagyma
fél kg hús(lehet több is)
paprika ízlés szerint(tv paprika vagy kaliforniai
bors(frissen örölve finomabb!)
1,5 pohár tejföl(lehet több is)
tej
és bazsalikom

Elkészítés:
a hagymát felkarikázom, a paprikát szeletelem tetszés szerint, a húst csíkokra vágom, a tésztát kifőzöm, a tejfölt a tejet össze keverem és bazsalikomot bele keverem
a hagymát az olivaolajon megpárolom, hozzá adom a csirkemellett párolom, hozzá adom a paprikát és a borsot. párolom még egy darabig, mikor a hús majdnem puha, akkor a tejföös tejes bazalikomos mártást bele keverem, sóval ízesitem és készre főzöm.
A tésztát leszűröm és egy kis petrezselyemmel össze keverem.
melegen tálalom!


JÓ ÉTVÁGYAT!!!

Tanácsok:
én a tejföl elött egy dl vizet tettem a húshoz a könnyebb párolás érdekében

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Franc22


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes csirke » Erdéicsírke » "Vad"csirke » Norbis almás csirkemáj
» Bolgár lecsós csirkemell » Gombás csirkemell 2 főre » Almás csirkemájas serpenyő » Serpenyős-babos csirkemell
» Sőrőscsirke » Currys csirkemáj » Csirke sajtbundában » Házi csirkemájkrém
» Curry-s csirke mangóval » Toszkán csirke » Csirkemell sajtmártással » Csirkemájjal töltött tök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.