| Bárányszelet majoránnás mártással receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg bárányhús 2 kanál zsiradék (az eredeti recept sertészsírt használ, ha tradicionálisak akarunk lenni, vegyünk mangalica zsírt) 1 kis fej vöröshagyma 1 csomag vegyes zöldség + 1 nagyobb fehérrépa, 1 kanál liszt só majoránna Elkészítés: A megmosott és felszeletelt húst újra megmossuk, lobogó vízben leforrázzuk, majd több vízben ismét megmossuk. Így a minimális faggyúízt is elvesszük. A zöldséget apróra vágjuk. A lábosba beletesszük a felszeletelt húst a zöldséggel, megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, a fedőt levesszük, és a maradék vizet elpárologtatva, zsírjára pirítjuk. A hússzeleteket és a zöldséget kivesszük egy tányérra, a megmaradt zsiradékkal és a liszttel barna rántást készítünk. Vízzel feleresztve mártás sűrűségűre keverjük, ízlés szerinti mennyiséggel majoránnával ízesítjük, illetve sózzuk. Visszatesszük a húst és a zöldséget, és összerottyantjuk. Köretként egyszerű, sós vízben főzött, cikkekre vágott burgonya illik hozzá a legjobban, s persze egy pohár finom, könnyű vörösbor. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |