| Majorannás krumplileves receptLevesek Hozzávalók: 1kg burgonya, 20dkg bármilyen kolbász, virsli, majoranna, pirospaprika, só, sűrítéshez liszt, tálalásnál egy kis tejföl, Elkészítés: A meghámozott burgonyát felteszem főni, annyi sós vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni. A megfőtt burganyát berántom. A rántásba keverem a majorannát. Ekkor teszem hozzá a felkarikázott kolbászt. Együtt lassú tűzön összeforralom. Tálaláskor tejfőlt teszek az asztara, van aki ezzel szereti. Ha a lisz nem jön be, valakinél, párszem főt burgonyát összepépesítek,meleg olajba teszem a pirospaprikát és a majorannát, ezt keverem a leveshez és hozzá az összetört burgonyát. Jó étványat! Tanácsok: A majorannát ne sokáig hevítsük, mert csípös kesernyés, kellemetlen lesz az íze. A receptet beküldte: Mütyüszke Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |