Tutireceptek.hu fejléc

Majorannás krumplileves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1kg burgonya,
20dkg bármilyen kolbász, virsli,
majoranna,
pirospaprika, só,
sűrítéshez liszt,
tálalásnál egy kis tejföl,

Elkészítés:
A meghámozott burgonyát felteszem főni, annyi sós vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni.
A megfőtt burganyát berántom. A rántásba keverem a majorannát. Ekkor teszem hozzá a felkarikázott kolbászt. Együtt lassú tűzön összeforralom.
Tálaláskor tejfőlt teszek az asztara, van aki ezzel szereti.

Ha a lisz nem jön be, valakinél, párszem főt burgonyát összepépesítek,meleg olajba teszem a pirospaprikát és a majorannát, ezt keverem a leveshez és hozzá az összetört burgonyát.

Jó étványat!

Tanácsok:
A majorannát ne sokáig hevítsük, mert csípös kesernyés, kellemetlen lesz az íze.


A receptet beküldte: Mütyüszke


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplileves » Póréhagymás krumplileves » Sajtkrémes krumplileves » Majorannás burgonya
» Kolbászos krumplileves » Majorannás hús2 » Frank krumplileves » Erdélyi krumplileves
» Kelkáposztás krumplileves » Vargányás krumplileves » Majorannás metélt » Tárkonyos krumplileves
» Tejfölös krumplileves » Karfiolos krumplileves » Majoránnás ragu » Hideg krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.