Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarack-őszibarack lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg gyümölcs mag nélkül 50-70 dk cukor

Elkészítés:
Az érett gyümölcsöt mosás után kimagvaljuk és hámozás után ledaráljuk. A nyers gyümölcshöz kg-ént 50-70 dkg cukrot teszünk, ezzel a gyümölcsöt rétegesen összerakjuk, egy nagy porcelán vagy zománcos edényben, úgy, hogy legfelül cukor legyen. Ezek után 12 órát állni hagyjuk, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Utána gyors tűznél, forrástól számított 20-25 percig főzzük álandó kevergetés mellett. Forrón üvegbe szedjük, és szárazdunsztba rakva hagyjuk kihűlni.
Készülhet hámozás nélkül is, kevesebb cukorral is. Minél gyorsabban készítjük, kisebb mennyiségekben, így kevesebb ideig érintkezik a levegővel, annál szebb, világosabb lesz a színe.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros táskák » Eperlekvár » Fahéjas szederlekvár » Ribizke lekvár hidegen
» Lekváros csokis banán » Tejlekváros sütemény » Tejlekváros muffin (12 db) » Tejlekváros süti
» Lekváros rácsos linzer » Narancsos répalekvár » Narancsos sárgarépa lekvár » Diós-lekváros zserbó
» Lekváros gyűrű » Lekvár málnából » Paprikalekvár » Turotorta afonya lekvarral


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.