| Sárgabarack-őszibarack lekvár receptHozzávalók: 1 kg gyümölcs mag nélkül 50-70 dk cukor Elkészítés: Az érett gyümölcsöt mosás után kimagvaljuk és hámozás után ledaráljuk. A nyers gyümölcshöz kg-ént 50-70 dkg cukrot teszünk, ezzel a gyümölcsöt rétegesen összerakjuk, egy nagy porcelán vagy zománcos edényben, úgy, hogy legfelül cukor legyen. Ezek után 12 órát állni hagyjuk, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Utána gyors tűznél, forrástól számított 20-25 percig főzzük álandó kevergetés mellett. Forrón üvegbe szedjük, és szárazdunsztba rakva hagyjuk kihűlni. Készülhet hámozás nélkül is, kevesebb cukorral is. Minél gyorsabban készítjük, kisebb mennyiségekben, így kevesebb ideig érintkezik a levegővel, annál szebb, világosabb lesz a színe. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |