Tutireceptek.hu fejléc

Pomelolekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1,5 kg pomelo
125g pomelohéj
1/4 liter cukor
15 g citormsav
225 g folyékony zselészer

Elkészítés:
A gyümölcsöt forró vízben megmossuk, lereszeljük, a héját vékonyan lehámozzuk és kis csíkokra vágjuk. 125 g héjcsíkot 15 percig vízben főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A gyümölcs húsát a fehér héjtól is megszabadítjuk és péppé törjük. A héjcsíkokat a főzővizzel ( összesen 350 g legyen ) a cukorral és a citrommal együtt a gyümölcspéphez adjuk és keverés közben felforraljuk. 10 percig főni hagyjuk. Azután a folyékony zselészert belekeverjük és ismét felforraljuk. A kész lekvárt üvegekbe töltjük és azonnal lezárjuk.

Tanácsok:
Sütémenyekbe nagyon finom, igazi pikáns ízt ad neki.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: bvildiko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baracklekvár » Avokádós baracklekvár » Körtedzsem » Az én hagyma-csatnim
» Cukor nélküli lekvár » Lekvár málnából » Whiski-s cseresznye » Paprikakrém 2
» Meggy nyersen eltéve » Ananászbefőtt tökből » Szőlőbefőtt » Almás rózsalekvár
» Padlizsános zakuszka » Lilahagyma lekvár » Rumos szilva » Naspolyalekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.