| Pomelolekvár receptHozzávalók: 1,5 kg pomelo 125g pomelohéj 1/4 liter cukor 15 g citormsav 225 g folyékony zselészer Elkészítés: A gyümölcsöt forró vízben megmossuk, lereszeljük, a héját vékonyan lehámozzuk és kis csíkokra vágjuk. 125 g héjcsíkot 15 percig vízben főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A gyümölcs húsát a fehér héjtól is megszabadítjuk és péppé törjük. A héjcsíkokat a főzővizzel ( összesen 350 g legyen ) a cukorral és a citrommal együtt a gyümölcspéphez adjuk és keverés közben felforraljuk. 10 percig főni hagyjuk. Azután a folyékony zselészert belekeverjük és ismét felforraljuk. A kész lekvárt üvegekbe töltjük és azonnal lezárjuk. Tanácsok: Sütémenyekbe nagyon finom, igazi pikáns ízt ad neki. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: bvildiko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |